Presentació

Blai Justo

III Curs de Violí Barroc

II Curs de Violí Barroc

I Curs de Violí Barroc

Concerts

Discografia

Ledesma

Fotos

Comentaris

Enllaços

Contacte

 

BARROC MALLORCA

 

MEMÒRIA DEL

CURS D'INTRODUCCIÓ AL VIOLÍ BARROC

Sóller, 20 d'abril de 2008

 

El 20 d’abril del 2008 va tenir lloc a Sóller el Curs d’Introducció al Violí Barroc. Aquest curs ha estat organitzat per Barroc Mallorca, iniciativa del violinista mallorquí Blai Justo.

 

Blai Justo, especialista del violí barroc reconegut a nivell internacional, ha dirigit i impartit el curs amb l’objectiu de fer conèixer a les Illes Balears la música barroca dins el vessant més autèntic, tal com és interpretada actualment a Europa seguint els criteris interpretatius de l’època.

 

El nombre de participants ha superat les expectatives inicials de l’organitzador. Aquest també ha estat molt satisfet pel nivell de preparació i motivació dels estudiants, que venien tant de Mallorca com de fora.

 

El curs ha finalitzat amb un concert on els participants han pogut posar en pràctica els avanços realitzats dins la interpretació del repertori barroc. El professor del curs donà les explicacions necessàries perquè el públic pogués apreciar el repertori proposat, composat per obres de Cima, Fontana, Uccellini, Corelli, Telemann i Marini.

 

Les reaccions dels participants han estat molt positives. Tots han apreciat la iniciativa i han demanat que aquest primer contacte tengui una continuïtat en el futur amb cursos de més llarga durada. Blai Justo espera disposar de més suport per part de les institucions mallorquines dedicades a la difusió de la cultura. Per a aquest primer curs ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sóller.

 

 

 

FOTOS DEL CURS I DEL CONCERT FINAL

 

 

 

 

 

     

 

 

  

Música de fons:

Jean-Marie Leclair (1697-1764): "Deuxième recréation op.8 - Ouverture"

Palais des Beaux-Arts - Brussel.les (B) - 4/06/06

Frank Theuns (traverso)

Blai Justo (violí)

Guy Penson (clavecí)

 

© 2009 Barroc Mallorca

Webmaster: Blai Justo

Actualitzat: 28/04/14