ES FR EN

II Curs de Violí Barroc

Sóller, 1-3 d'agost de 2008

Els passats 1, 2 i 3 d’agost de 2008 va tenir lloc a Sóller el II Curs de Violí Barroc, organitzat per Barroc Mallorca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sóller i del Centre Cultural Can Dulce, i impartit pel violinista mallorquí Blai Justo.

L’objectiu de Blai Justo, especialista de violí barroc, és difondre la música dels segles XVII i XVIII seguint els criteris interpretatius de l’època, tal com es fa actualment a Europa.

Els cursos de violí barroc, dirigits principalment als violinistes, estan oberts a altres instruments tant històrics com moderns. En aquesta ocasió hi hagué participants de violí, viola i violoncel. La majoria dels alumnes ja havien tengut l’oportunitat de tocar amb un instrument històric; per a altres va ser la primera vegada.

Aquest segon curs es va dedicar a un dels aspectes més importants de la interpretació barroca: l’ornamentació, que podríem definir com l’art d’embellir les melodies seguint unes regles precises d’harmonia i bon gust.

El curs va comptar amb la presència del clavecinista alemany Salomon Leevwarden, que va acompanyar els participants.

El diumenge horabaixa els participants, amb el professor i el clavecinista, varen oferir un concert de cloenda davant un nombrós públic que va omplir la sala del Centre Cultural Can Dulce. El concert va permetre els alumnes interpretar una selecció de les peces treballades durant el curs. Blai Justo donà les explicacions necessàries perquè tothom pogués apreciar el repertori proposat, composat per obres de Bassano, Fontana, Telemann, Vivaldi i Bach.