ES FR EN

Blai Justo

Blai Justo inicia els seus estudis de violí a Mallorca. Obté el Primer Premi Final de Grau Professional al Conservatori de les Illes Balears i el Títol Superior de Violí al Conservatorio de San Lorenzo de El Escorial amb el professor Francisco Javier Comesaña, alumne d'Igor Bezrodny.

El seu interès pel violí barroc el du a seguir cursos especialitzats amb violinistes destacats, entre ells Lucy van Dael, Jaap Schröder i Simon Standage. És becat per la Universitat de Salamanca per a estudiar a la seva Acadèmia de Música Antiga de 1990 a 1995.

El 1995 supera les proves d’ingrés al Koninklijk Conservatorium de Brussel·les, on estudia el violí barroc amb el professor Sigiswald Kuijken, que representa el vessant més purista de la interpretació de la música antiga amb instruments i criteris històrics, i amb els seus assistents François Fernandez i Luis Otavio Santos. L’any 2000 obté el Meestergraad de Violí Barroc. Abans d’acabar els seus estudis, té una sòlida posició dins el circuit de músics especialitzats en la música dels segles XVII i XVIII.

Blai Justo col·labora amb grups europeus destacats en el camp de la música antiga com La Petite Bande, Ricercar Consort, Collegium Vocale Gent, Anima Eterna, Il Fondamento, Il Gardellino… amb els quals toca als més prestigiosos festivals d’Europa, Àsia i Amèrica. És concertino de Les Agrémens (Jean Tubéry, Guy Van Waas), l'Orquesta Barroca de la Universidad de Salamanca (Wieland Kuijken) i Currende (Erik Van Nevel), i membre de grups de cambra amb els músics Wieland Kuijken, Robert Kohnen, Frank Theuns, Guy Penson, Guy Van Waas i Ryo Terakado, entre altres.

El seu interès per la música barroca espanyola l’ha duit a realitzar una labor d’investigació per a recuperar el repertori violinístic espanyol del segle XVIII. Destaca el seu CD de la integral de sonates per a violí i baix de Juan de Ledesma per a la casa discogràfica alemanya Ramée.

Ha participat a 47 enregistraments per a les cases discogràfiques Ricercar, Zig-Zag Territoires, Ramée, Mirare, Fuga Libera, Accent, Amati, Klara, Hyperion, Eufoda, etc.

Blai Justo és actualment professor de violí al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.