ES FR EN

Curs d'Introducció al Violí Barroc

Sóller, 20 d'abril de 2008

El 20 d’abril del 2008 va tenir lloc a Sóller el Curs d’Introducció al Violí Barroc. Aquest curs ha estat organitzat per Barroc Mallorca, iniciativa del violinista mallorquí Blai Justo.

Blai Justo, especialista del violí barroc reconegut a nivell internacional, ha dirigit i impartit el curs amb l’objectiu de fer conèixer la música barroca dins el vessant més autèntic, tal com és interpretada actualment a Europa seguint els criteris interpretatius de l’època.

El nombre de participants ha superat les expectatives inicials de l’organitzador. Aquest també ha estat molt satisfet pel nivell de preparació i motivació dels estudiants, que venien tant de les Illes Balears com de fora.

El curs ha finalitzat amb un concert on els participants han pogut posar en pràctica els avanços realitzats dins la interpretació del repertori barroc. El professor del curs donà les explicacions necessàries perquè el públic pogués apreciar el repertori proposat, composat per obres de Cima, Fontana, Uccellini, Corelli, Telemann i Marini.

Les reaccions dels participants han estat molt positives. Tots han apreciat la iniciativa i han demanat que aquest primer contacte tengui una continuïtat en el futur amb cursos de més llarga durada. Blai Justo espera disposar de més suport per part de les institucions dedicades a la difusió de la cultura. Per a aquest primer curs ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sóller.